ePrijzen API

Energie Prijzen API

De Energie Prijzen API, ook wel ePrijzen API genoemd, is ontworpen met slimme huizen en bedrijven in gedachten, om u te voorzien van de meest recente gas- en elektriciteitsprijzen per uur, dagelijks bijgewerkt. Met de API krijgt u toegang tot lichtgewicht, gemakkelijk te integreren JSON-data van een uitgebreide lijst van energieleveranciers, zoals ANWB Energie, Budget Energie, en vele anderen.

Voor nog geen Euro per maand kunt u tot 1200 keer per jaar toegang krijgen tot de API, wat voldoende moet zijn voor alle huishoudens en de meeste kleine bedrijven. Voor gebruikers die meer vereisen, zijn er flexibele extra pakketten aan die passen bij uw groeiende behoeften.

De API heeft al succes geboekt met onze Telegram ePrijzen.nl bot en wordt breed gebruikt op sociale media, die samen een gemeenschap van meer dan 12.000 tevreden gebruikers ondersteunen.

De API heeft de hoogste nauwkeurigheid en beschikbaarheid, maar het is belangrijk op te merken dat terwijl de uiterste best gedaan wordt, er geen garanties kunnen geven over de beschikbaarheid of juistheid van de gegevens. Er kunnen geen rechten worden ontleend aan de informatie en onze dienst is niet aansprakelijk voor eventuele fouten of uitval.


Veelgestelde Vragen

Absoluut, bedrijven kunnen een BTW-factuur aanvragen via het contactformulier.

Kijk voor uitgebreide informatie naar de Swagger pagina!
U kunt de API raadplegen door eenvoudigweg de korte naam van de leverancier en uw persoonlijke API-sleutel te gebruiken.
De API sleutel vindt je op je profiel pagina.
Uitgebreide informatie vindt U op de handleiding pagina.

Kijk voor uitgebreide informatie naar de Swagger pagina! Op de handleiding pagina vind je diverse json outputs van de endpoints.

Ja, uw API-sleutel is uniek en persoonlijk. Deze mag nooit gedeeld worden en volgens onze voorwaarden is het niet toegestaan om uw sleutel aan anderen te geven.

Zoals u wellicht gezien hebt is er geen tot erg weinig reclame op de site. Bij Energie Advies Zeeland is de mening dat een site goed leesbaar moet zijn en niet vol moet staan met reclame en irritante popups. Het geld dat Energie Advies Zeeland verdient is via diverse dienten die ik verleen en loopt het ook via API Calls. Voor iedere API call betaald u en zo worden de servers waarop ePrijzen draait betaald. Er wordt op ePrijzen geen onderscheid gemaakt tussen Prive gebruikers en Zakelijke gebruikers. Een Api Call is een Api call en daar betaald u voor. De enige restrictie die geld op de ePrijzen data is dat u deze niet openbaar mag delen.

De API wordt afgerekend per Call. Je betaald voor een aantal calls die je binnen 1 jaar mag gebruiken. Zijn de Calls eerder op dan het jaar is afgelopen dan dient u nieuwe Calls te kopen. Calls die nog overzijn na 1 jaar komen te vervallen. ePrijzen gaat er vanuit dat u de API netjes gebruikt en maximaal 1 call per seconde afvuurt op de server. Daarnaast mogen de opgehaalde data niet openbaar gedeeld worden.

Voor verdere vragen of ondersteuning, neem gerust contact op via het contactformulier. Uw feedback en tevredenheid zijn de kern van de ePrijzen dienstverlening.

Vergeet niet de Algemene API Voorwaarden van het gebruik van de ePrijzen API goed te lezen.