API Handleiding

Welkom bij de allesomvattende handleiding voor onze veelzijdige REST API, speciaal ontworpen voor zowel de slimme ontwikkelaar, de innovatieve huiseigenaar als de vooruitstrevende energiebeheerder. Met deze API krijg je toegang tot de nieuwste energieprijzen voor stroom en gas, direct in jouw Home Assistant, Homey, of elk ander systeem dat je gebruikt om je huis of bedrijf slimmer te maken.

API Endpoints Uitgelegd: Onze API biedt verschillende endpoints die je kunt gebruiken om leveranciersgegevens en de huidige energieprijzen op te halen. Hiermee kun je dynamisch je apparaten aansturen, zoals je wasmachine laten draaien of je boiler opwarmen tijdens de goedkoopste uren. Wil je de output van de endpionts zien? Ga dan naar de Energie Advies API Output pagina.

Swagger & JSON: We begrijpen dat je snel aan de slag wilt, daarom bieden we een Swagger-file aan. Hiermee krijg je een duidelijk overzicht van alle beschikbare functies en formaten. Onze endpoint outputs zijn in JSON-formaat, wat integratie met jouw systemen eenvoudig maakt. Je kan de endpoints bekijken via de Swagger Pagina.

Token: Een eigen token is essentieel voor toegang. Maak eenvoudig een account aan op onze website en koop je API-calls. Met dit token ben je klaar om je huis of bedrijf naar een hoger niveau te tillen.

Voor Ontwikkelaars: Als ontwikkelaar waardeer je waarschijnlijk de flexibiliteit en gedetailleerde controle. Onze REST API biedt precies dat, met duidelijke documentatie en ondersteuning.

Voor Huiseigenaren: Voor de slimme huiseigenaar is er niets beter dan kosten besparen en tegelijkertijd bijdragen aan een duurzamere wereld. Gebruik onze API om je apparaten te beheren op de meest energie- en kosteneffici├źnte manier.

Voor Energiebeheerders: Real-time data is goud waard. Optimaliseer je energieverbruik en -kosten met toegang tot de meest actuele prijzen.

Binnenkort komen hier ook handleidingen voor integratie met Home Assistant, Homey en andere systemen

Heb je na het lezen nog vragen? Neem dan gerust even contact op.